بازگشت

مقدمه


حلول ميمون ماه مبارك رمضان براى اولياى الهى, نقطه ى آغاز سال است.

انسان در ابتداى هر سال مى تواند تصميمات مهم و اساسى براى آينده ى زندگى خود بگيرد. سيد بن طاوس در كتاب شريف((الاقبال بالاعمال الحسنه)) مطالب كتاب خود را كه درباره ى اعمال انسان در طول سال است, از ماه مبارك رمضان آغاز مى كند.

در اين باره مى فرمايد:

((من روايات مختلفى در اين باره كه آيا اول سال ماه رمضان است يا ماه محرم ديده ام ولى از عمل علمايى كه محضر آنان را درك كرده و بسيارى از تإليفات علماى گذشته, متوجه شده ام كه اول سال به صورت قطعى ماه رمضان است)).1

تمام لحظات اين ماه, با توجه به عظمت و جايگاه بلندى كه در آيات و روايات براى آن بيان گرديده, فرصت مناسبى است براى اقدامات اساسى و حركت هاى نوين و تعيين كننده اى كه آثار آن مى تواند در كل حيات انسان ظاهر شود.

انجام وظيفه ى الهى تبليغ در اين فضا و حال و هوا, از اهميت فوق العاده اى برخوردار است و بر همه ى مبلغان محترم لازم و ضرورى است كه با قدر دانستن اين ايام, با تمام توان و با بهره گيرى از تمامى پتانسيل هاى موجود به وظيفه ى خطير و ارزشمند خود عمل كرده و فضاى معطر ماه مبارك رمضان را مغتنم شمرده, با آماده سازى روحى و معنوى خويش پيام هدايت الهى را به گوش و جان بندگان خدا برسانند و يقين بدانند سخن و عمل آنان اگر مبتنى بر اطلاعات و آگاهى هاى درست و متقن و از سر درد و اخلاص باشد تإثيرات مثبت بسيارى خواهد داشت.

مركز آموزش مبلغين در اين ويژه نامه با محور قرار دادن دعاهاى روزانه ى ماه مبارك رمضان - كه در بردارنده ى ده ها موضوع جالب و قابل بحث مى باشد - مقالاتى را در تبيين آن موضوعات تهيه كرده است و اميد است با زحمات و تلاش هايى كه در اين راستا صورت گرفته است, مورد استفاده عزيزان مبلغ قرار گيرد و توشه هاى خوبى براى اين سفر و سوژه هاى مناسبى براى بحث در مجالس ماه مبارك رمضان باشد.

از آنجا كه همه ساله لازم است مقالاتى متناسب با مناسبت هاى روز, تدوين گردد, برخى از مقالات ره توشه به اين موضوعات اختصاص پيدا كرده است. و در اينجا بايد متذكر شد كه به علت محور بودن دعاهاى روزانه ماه مبارك رمضان و محدود بودن صفحات در اين ره توشه, امكان پرداختن به موضوعاتى غير از موضوعات دعاهاى مذكور, به حداقل رسيده است.

در اين ره توشه مانند ره توشه هاى گذشته, داستان ها و تمثيلات و شعرهاى مناسبى لابلاى مطالب به چشم مى خورد كه با توجه به سليقه و توان پردازش مطالب توسط مبلغ و نيز نوع مخاطبين و با در نظر گرفتن شرائط خاص هر مكان و زمانى, بايد از آن سود جست.

مقاله اى تحت عنوان ((آشنايى با اصطلاحات)) در اين ره توشه به چاپ رسيده است كه كمتر صبغه ى تبليغى و كاربردى براى منبر دارد و با هدف اطلاع رسانى به عزيزان روحانى و مبلغين ارجمند تهيه گرديده است.

در اين ويژه نامه سعى شد تا احكام, متناسب با موضوع بحث تهيه گردد. و اين امر در اكثر موضوعات محقق شد, و به منظور استفاده ى بيشتر, بخش احكام را در ابتداى هر مقاله پس از دعاى مربوط به آن روز, آورده ايم.

در پايان بر خود لازم مى دانيم از هيإت مديره ى محترم دفتر تبليغات اسلامى به ويژه رياست محترم دفتر تبليغات, جناب حجه الاسلام و المسلمين محمد جعفرى گيلانى, معاونت محترم آموزش حجت الاسلام و المسلمين حميد پارسانيا و مدير محترم مالى - ادارى معاونت آموزش كه در رفع موانع و حل مشكلات, مساعدت هاى بسيارى كرده اند و نيز از هيئت تحريريه ى محترم و نويسندگان ارجمند از جمله حجج اسلام و المسلمين حسين اسعدى, محمد حسين زنجيرى, قاسم سبحانى, مجتبى بيگلرى, حسين ابوالفضلى, محمود اكبرى, حسين حيدرى مهذب, سيد محمد جواد فاضليان, سعيد عطاريان, رضا كيلانى, غلامرضا گلى زواره, و از دست اندركاران تدوين اين ره توشه جناب آقاى سيد محمد جواد فاضليان مدير محترم تدوين و آقايان حجج اسلام و المسلمين, سعيد عطاريان, حسين حيدرى مهذب, محمد سبحانى نيا, رضا كيلانى, محمد مهدى ماندگار, سيد مهدى ميرابوطالبى, حسن اسكندرى, مهدى توسلى, عامر حلفى, حيدر خلجى, عليرضا عالمى و ديگر عزيزان كه در طول مدت با مساعدت هاى خود ياريمان كرده اند, تشكر و قدردانى مى نماييم.

اميد است كه همه ى اين تلاش ها به نحو احسن مورد توجه و رضايت ولى عصر حضرت حجه ابن الحسن (عج) قرار گرفته, آن حضرت ما را مشمول ادعيه ى زاكيه اش قرار دهد.

پاورقي

مركز آموزش مبلغين (طرح هجرت)

واحد تدوين متون

1. سيد بن طاووس, الاقبال, ج1, ص32.