بازگشت

نماز ماههاى سال


نمازهاى مشترك هر ماه

1. نماز شب اول هر ماه :

دو ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، سوره انعام خوانده مى شود.(484)

2. نماز روز اول هر ماه :

مستحب است كه در روز اول هر ماهى ، نماز خوانده شود. وقت آن از اول صبح تا مغرب بوده و آن دو ركعت است . در ركعت اول بعد از حمد، سى مرتبه سوره توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد، سى مرتبه سوره قدر بخواند. بعد از نماز نيز هر مقدارى كه مى تواند صدقه بدهد. با اين عمل ، سلامتى آن ماه را براى خويش خريده است . (485)

نمازهاى ماه رجب

فضيلت ماه رجب :

نبى گرامى اسلام صل الله عليه و آله فرمود رجب ماه بزرگ خداست و ماهى در فضيلت و حرمت به آن نمى رسد، جنگ و مبارزه با كافران در اين ماه حرام است . همچنين اضافه نمود: رجب ماه خدا، شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است . (486)

امام كاظم عليه السلام فرمود: رجب نام نهرى در بهشت است كه از شير سفيدتر و از عسل شيرين تر مى باشد؛ هر كسى يك ماه رجب را روزه بدارد، از آن نهر بياشامد.(487)

1. نماز در هر شب ماه رجب :

دو ركعت است ؛ نمازگزار بايد بعد از حمد، سه مرتبه سوره كافرون و يك مرتبه سوره توحيد بخواند و چون سلام داد دست ها را بلند كند و بگويد: لا اله الا اللّه وحده لا شريك له ، له الملك و له الحمد يحيى و يميت و هو حى لا يموت بيده الخير و هو على كل شيى قدير و اليه المصير و لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم لا حول و لا قوة الا بالله اللهم صل على محمد النبى الامى و آله

و دست ها را به صورت خود بكشد. ثواب اين نماز، ثواب شصت حج و شصت عمره مى باشد.(488)

2. نماز اولين شب جمعه رجب :

اولين شب جمعه اين ماه ليلة الرغائب نام دارد كه داراى فضيلت بسيارى است . دستور اين نماز چنين است : روز پنج شنبه را روزه گرفته و بين نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز دو ركعتى به ترتيب زير خوانده شود:

الف ) در هر ركعت بعد از حمد، سه مرتبه سوره قدر و سيزده مرتبه سوره اخلاص خوانده شود.

ب ) بعد از نمازها گفته شود: اللهم صل على محمد النبى الامى و آله .

ج ) پس سجده كرده و هفتاد مرتبه گفته شود: سبوح قدوس رب الملائكه و الروح سپس از سجده برخاسته و قرائت شود: رب اغفر و ارحم و تجاوز عما تعلم انك انت العلى العظيم .

د) بار ديگر به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذكر گردد: سبوح قدوس رب الملائكه و الروح و در خاتمه نيازمنديهاى خود از خداوند طلب شود.(489)

3.نماز در روز جمعه رجب :

از رسول اكرم صل الله عليه و آله آمده است : كسى كه چهار ركعت نماز بخواند و ما بين ظهر و عصر جمعه ، در هر ركعت سوره حمد يك مرتبه ، آية الكرسى هفت مرتبه و سوره توحيد پنج مرتبه و بعد از نماز ده مرتبه بگويد: استغفر اللّه الذى لا اله الا هو و اءساءله التوبة بنويسد براى او خداى تعالى هر روز هزار حسنه تا بميرد و عطا مى فرمايد خدا به او به اندازه هر آيه كه قرائت كرده شهرى در بهشت از ياقوت سرخ و به هر حرفى قصرى در بهشت از در سفيد و تزويج مى فرمايد خداى تعالى به او حورالعين ، و راضى مى شود از او به رضايى كه سختى و غضبى بعد از او نباشد و نوشته مى شود از عبادت كنندگان و ختم عمرش به سعادت و مغفرت است . (490)

4. نماز در روز اول رجب :

نماز حضرت سلمان كه رسول خدا صل الله عليه و آله به او فرمود: اين نماز را بخوان ! كه ده ركعت است و به صورت پنج نماز دو ركعتى و به شرح زير خوانده مى شود:

الف ) در هر ركعت بعد از حمد، سه بار سوره اخلاص و سه بار سوره كافرون را بخواند.

ب ) بعد از هر دو ركعت دستها را بلند كرده و اين دعا را بخواند: لا اله الا اللّه وحده لا شريك له ، له الملك و له الحمد يحيى و يميت و هو حى لا يموت بيده الخير و هو على كل شيى قدير .

ج ) سپس بگويد: اللهم لا مانع لما اءعطيت و لا معطى لما منعت و لا ينفع ذا الجد منك الجد . پس دست ها را روى خود بكشد. (491)

5. نماز يك شب در رجب :

از رسول اكرم صل الله عليه و آله روايت شده كه فرمود: هر كس در يك شب از ماه رجب دو ركعت نماز، و در اين دو ركعت صد مرتبه سوره توحيد را بخواند، ثواب آن اين است كه صد سال روزه گرفته است در راه خدا و عطا كند خدا به او صد قصر در بهشت و در هر قصرى در جوار يكى از پيغمبران عليهم السلام . (492)

نماز شب هاى ماه رجب

1. نماز شب اول :

بعد از نماز مغرب ، بيست ركعت به جا آورد؛ هر دو ركعت به يك سلام . و در هر ركعت سوره حمد و توحيد يك مرتبه خوانده شود.(493)

2. نماز شب دوم :

ده ركعت است و در هر ركعت حمد و سوره كافرون را يك مرتبه بخواند.(494)

3. نماز شب سوم :

ده ركعت است ؛ در هر ركعت ، حمد يك مرتبه و سوره نصر را پنج مرتبه بخواند. كسى كه اين نماز را بخواند بنا مى كند خدا براى او قصرى در بهشت كه عرض و طولش هفت مرتبه از دنيا وسيع تر است و ندا مى كند يك منادى از آسمان ، كه بشارت باد دوست خدا را به كرامت عظيمى و رفاقت نبيين و صديقين و شهداء و صالحين . (495)

4. نماز شب چهارم :

صد ركعت است : يعنى پنجاه نماز دو ركعتى ، در هر ركعت اول ، بعد از حمد سوره فلق و در هر ركعت دوم بعد از حمد، سوره ناس يك مرتبه خوانده مى شود.

5. نماز شب پنجم :

شش ركعت است ؛ حمد يك مرتبه و سوره توحيد بيست و پنج مرتبه ذكر مى گردد. رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: كسى كه اين نماز را به جا آورد خدا به او عطا مى كند ثواب چهل پيغمبر و چهل شهيد و مى گذرد بر صراط مثل برق درخشنده بر يك اسبى از نور.

6. نماز شب ششم :

دو ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، آية الكرسى را هفت مرتبه ، بخواند.

7. نماز شب هفتم :

چهار ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، سوره توحيد، ناس و فلق هر يك سه مرتبه و بعد از نماز ده مرتبه صلوات و ده مرتبه تسبيحات اربعة قرائت مى شود.

8. نماز شب هشتم :

بيست ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، سوره فلق و ناس هر يك سه مرتبه بخواند.

9. نماز شب نهم :

دو ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، پنج مرتبه سوره تكاثر قرائت مى گردد.(496)

10. نماز شب دهم :

دوازده ركعت است و بعد از نماز مغرب خوانده مى شود. و بايد بعد از حمد، سه مرتبه سوره توحيد بخواند.(497)

11. نماز شب يازدهم :

دوازده ركعت است ؛ كه بايد حمد يك مرتبه و دوازده مرتبه آية الكرسى ذكر شود.

12. نماز شب دوازدهم :

دو ركعت است و حمد يك مرتبه ، آيه آمن الرسول تا آخر سوره بقره ، كه اين دو آيه را بايد ده مرتبه در هر ركعت بخواند.

13. نماز شب سيزدهم (شب ولادت حضرت على عليه السلام )

ده ركعت است ؛ در هر ركعت اول بعد از حمد، سوره عاديات و در ركعت دوم بعد از حمد، سوره تكاثر را بخواند. (پنج تا دو ركعت ). پيامبر اسلام صل الله عليه و آله فرمود: بيامرزد خدا گناهانش را، و اگر عاق والدين بوده باشد راضى مى شود خداوند سبحان از او، در قبر منكر و نكير نزديكش ‍ نمى آيند و نمى ترسانند او را، و مى گذرد بر صراط مثل برق جهنده ، و نامه عملش را به دست راستش مى دهند و سنگين مى شود ميزانش ، و عطا كرده مى شود در جنت فردوس هزار شهر.

14. نماز ديگر شب سيزدهم :

دو ركعت است و در هر يك بعد از حمد، سوره يس و ملك و اخلاص ‍ خوانده شود.(498)

15. نماز شب چهاردهم :

سى ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، سوره توحيد و آيه آخر سوره كهف ، يعنى قل انما اءنا بشر مثلكم را تا آخر سوره بخواند. (499)

16. نماز شب پانزدهم :

دوازده ركعت است ؛ بعد از حمد، هر سوره اى كه خواستى بخوان و وقتى كه از نماز فارغ شدى ، سوره حمد را يك مرتبه و سوره فلق ، ناس و توحيد و آية الكرسى ، هر يك را چهار مرتبه بخوان و بعد از تسبيحات اربعه ، چهار مرتبه بگو: اللّه اللّه ربى لا اشرك به شيئا ما شاء اللّه لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم . (500)

17. نماز روز پانزدهم :

رسول خدا صل الله عليه و آله به سلمان فرمود: ده ركعت ، در هر ركعت ، حمد يك مرتبه و سوره توحيد و كافرون هر يك را سه مرتبه بخوان . وقتى كه سلام نماز را دادى ، دست ها را به سوى آسمان بلند كن و بگو: لا اله الا اللّه وحده لا شريك له ، له الملك و له الحمد يحيى و يميت و هو حى لا يموت بيده الخير و هو على كل شيى قدير الها واحدا فردا صمدا لم يتخذ صاحبة و لا ولدا . پس دست ها را به صورتت بكش . (501)

18. نماز شب شانزدهم :

سى ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، سوره توحيد را ده مرتبه بخوان . (502)

19. نماز شب هفدهم :

مثل شب قبل ، سى ركعت است ، در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره توحيد را بخوان . (503)

20. نماز شب هجدهم :

دو ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، سوره توحيد، فلق و ناس هر يك را، ده مرتبه بخوان . (504)

21. نماز شب نوزدهم :

چهار ركعت مى باشد و بعد از حمد، پانزده مرتبه آية الكرسى و پانزده مرتبه سوره توحيد را بخوان . (505)

22. نماز شب بيستم :

دو ركعت است و بعد از حمد در هر ركعت سوره قدر را بخوان .

23. نماز شب بيست و يكم :

شش ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره كوثر و ده مرتبه سوره توحيد را بخوان . (506)

24. نماز شب بيست و دوم :

هشت ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره كافرون را بخوان و بعد از فارغ شدن از نماز، ده مرتبه بر محمد و آل محمد صلوات بفرست و ده مرتبه استغفار كن .

در روايت براى اين نماز، ثواب هفتاد پيغمبر منظور شده است . (507)

25. نماز شب بيست و سوم :

دو ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، پنج مرتبه سوره والضحى را بخوان .

رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: خداوند به كسى كه اين نماز را به جا آورد به عدد هر حرف و مؤ منى درجه در بهشت عطا مى فرمايد و عطا مى كند خدا به او ثواب هفتاد حج و ثواب كسى كه هزار مريض را عيادت كرده باشد و ثواب كسى كه هزار حاجت مسلمى را برآورده باشد.(508)

26. نماز شب بيست و چهارم :

چهل ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، آيه آمن الرسول بما انزل اليه و سوره توحيد را يك مرتبه بخوان .

پيامبر صل الله عليه و آله فرمود: خداى تعالى براى او هزار حسنه قرار دهد و محو مى كند از او هزار سيئه و مرتفع مى شود از براى او هزار درجه و از آسمان هزار ملك نازل مى شود كه دست هاى خود را بلند كرده و صلوات مى فرستند بر او، و خدا سلامتى دنيا و آخرت را روزى او مى كند و مثل اين است كه درك كرده باشد شب قدر را.

27. نماز شب بيست و سوم :

بيست ركعت است ؛ بين نماز مغرب و عشا. در هر ركعت بعد از حمد، آيه آمن الرسول و سوره توحيد را يك بار بخوان . (509)

28. نماز شب بيست و ششم :

دوازده ركعت است . بعد از حمد، چهل مرتبه و بنا به روايتى چهار مرتبه سوره توحيد را بخوان .

رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: ملائكه با او مصاحفه مى كنند و كسى را كه ملائكه با او مصافحه كنند، ايمن است از ماندن بر صراط و حساب و ميزان . (510)

29. نماز شب بيست و هفتم (شب بعثت پيامبر اكرم صل الله عليه و آله ):

دوازده ركعت است ؛ در هر ركعت حمد و معوذتين (ناس و فلق ) و توحيد را چهار مرتبه بخوان و بعد از نماز چهار مرتبه بگو: لا اله الا اللّه و اللّه اكبر و الحمد لله و سبحان اللّه و لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم . پس ‍ دعا كن به هر چه بخواهى . (511)

30. نماز روز بيست و هفتم :

دوازده ركعت مى باشد و در هر ركعت ، حمد و هر سوره كه بخواهد، بخواند و بعد از فارغ شدن از دوازده ركعت ، سوره حمد را و سوره توحيد، فلق و ناس هر يك را چهار مرتبه بخواند و بگويد: لا اله الا اللّه و اللّه اكبر و سبحان اللّه و الحمد اللّه و لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم .

و چهار مرتبه بگويد: اللّه اللّه ربى لا اشرك به شيئا و چهار مرتبه بگويد: لا اشرك بربى احدا. (512)

31. نماز شب بيست و هشتم :

دوازده ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره اعلى و ده مرتبه سوره قدر را بخواند و بعد از اتمام ركعات ، صد مرتبه بر محمد و آل محمد صلوات بفرستد و صد مرتبه استغفار كند. رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: هر كسى كه اين نماز را به جا آورد، خدا از براى او ثواب عبادت ملائكه را مى نويسد.(513)

32. نماز شب بيست و نهم :

مانند نماز شب بيست و هشتم مى باشد.

33. نماز شب سى ام

ده ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، سوره توحيد را ده مرتبه بخوان . رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: كسى كه اين نماز را به جا آورد، عطا مى كند خدا به او در جنت فردوس ، هفت شهر را و از قبرش در حالى كه صورتش مثل ماه شب چهارده است خارج مى شود و مى گذرد بر صراط، مثل برق خاطف و از آتش نجات مى يابد.

نماز ديگر شب سى ام ، همان نماز حضرت سلمان است . (514)

نماز ماه شعبان

فضيلت ماه شعبان :

اين ماه بسيار شريف و منسوب به حضرت پيغمبر صل الله عليه و آله است . آن حضرت اين ماه را روزه مى داشت و متصل به ماه رمضان مى كرد. شعبان ماه من است . اميرالمومنين عليه السلام مى فرمود: هر كس شعبان را روزه بدارد براى محبت پيغمبر خدا صل الله عليه و آله و تقرب به سوى خدا، خدا او را دوست دارد و نزديكش سازد و به كرامت خود در روز قيامت ، و بهشت را بر او واجب گرداند. (515)

اعمال اين ماه زياد است ؛ از جمله نماز در روز و شب ماه شعبان .

نماز در هر پنج شنبه از ماه شعبان :

دو ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود و نمازگزار بايد بعد از سلام ، صد بار صلوات بفرستد.(516)

نماز شب هاى ماه شعبان

1. نماز شب اول :

دوازده ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، پانزده مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود. رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: خدا عطا مى فرمايد به او ثواب دوازده هزار شهيد، و براى او ثواب عبادت دوازده سال را مى نويسد، و خارج مى شود از گناهان ، مثل روزى كه از مادر زاده شده است .(517)

2. نماز شب دوم :

پنجاه ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، سوره توحيد و معوذين يك مرتبه خوانده مى شود.

3. نماز شب سوم :

دو ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، بيست و پنج مرتبه سوره توحيد خوانده هزار هزار (يك ميليون )مى شود.

4. نماز شب چهارم :

چهل ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، بيست و پنج مرتبه سوره توحيد قرائت مى شود. رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: هر كسى كه اين نماز به جا آورد، مى نويسد خدا براى او به هر ركعتى ، ثواب هزار هزار (يك ميليون ) سال عبادت و براى او بنا مى كند به هر سوره ، هزار هزار (يك ميليون ) شهر و به او ثواب هزار هزار (يك ميليون ) شهيد را عطا مى فرمايد.(518)

5. نماز شب پنجم :

دو ركعت مى باشد و در هر ركعت بعد از حمد، پانصد مرتبه سوره توحيد خوانده و بعد از نماز هفتاد مرتبه صلوات فرستاده مى شود.(519)

6. نماز شب ششم :

چهار ركعت مى باشد كه در هر ركعت بعد از حمد، پنجاه مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود.(520)

7. نماز شب هفتم :

دو ركعت است و در ركعت اول بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد، صد مرتبه آية الكرسى قرائت مى شود.(521)

8. نماز شب هشتم :

دو ركعت مى باشد؛ در ركعت اول بعد از حمد، آيه آمن الرسول تا آخر سوره پنج مرتبه و پانزده مرتبه سوره توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد، آيه آخر سوره كهف يك مرتبه و پانزده مرتبه سوره توحيد ذكر مى گردد.

9. نماز شب دهم :

چهار ركعت است ؛ و در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره نصر خوانده مى شود. رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: كسى كه اين نماز را به جا آورد، البته حرام مى كند خدا جسد او را بر آتش و به او به هر آيه ، ثواب دوازده شهيد از شهداى بدر را و ثواب علما عطا مى كند.

10. نماز شب دهم :

چهار ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، آية الكرسى يك مرتبه و سوره كوثر نيز سه مرتبه قرائت مى شود. ثواب اين نماز صد هزار حسنه ، صد هزار درجه بالا رفتن ، صد هزار در براى او باز شدن ، و آمرزيدن پدر و خود و همسايگانش مى باشد.(522)

11. نماز شب يازدهم :

هشت ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره كافرون قرائت مى گردد. خداوند به اين شخص به هر ركعتى ، باغى از باغهاى بهشت را عطا مى كند.(523)

12. نماز شب دوازدهم :

دوازده ركعت مى باشد كه در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره تكاثر خوانده مى شود. ثواب اين نماز، آمرزش چهل ساله گناهان او و بلند شدن چهل درجه براى او و استغفار چهل هزار ملك براى او و ثواب كسى كه شب قدر را درك كرده باشد مى باشد.

13. نماز شب سيزدهم :

دو ركعت مى باشد و در هر ركعت بعد از حمد، سوره والتين يك مرتبه خوانده مى شود.

14. نماز شب چهاردهم :

چهار ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، پنج مرتبه سوره والعصر تكرار مى گردد. ثواب اين نماز، ثواب نمازگزاران از زمان آدم تا روز قيامت و برانگيخته شدن او در حالى كه صورتش از خورشيد و ماه نورانى تر مى باشد و موجب آمرزش او مى گردد.(524)

15. نماز شب پانزدهم (شب ميلاد امام زمان (عج ):

چهار ركعت است و ما بين نماز مغرب و عشا و در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه توحيد (به روايتى يازده مرتبه ) خوانده مى شود. بعد از نماز ده مرتبه گفته مى شود: يا رب اغفرلنا و نيز ده مرتبه يا رب ارحمنا و باز ده مرتبه يا رب تب علينا و بيست و يك مرتبه سوره توحيد و سپس ‍ مى گويند: سبحان الذى يحيى و الموتى و يميت الاحياء و هو على كل شيى قدير . در پايان نيز ده مرتبه ذكر مى شود: استجاب اللّه له و قضى حوائجه فى الدنيا و الاخرة و اعطاه اللّه كتابه بيمينه و كان فى حفظ اللّه الى قابل . (525)

16. نماز شب شانزدهم :

دو ركعت مى باشد و در هر ركعت بعد از حمد، يك مرتبه آية الكرسى و پانزده مرتبه سوره توحيد قرائت مى گردد. كه ثوابش ، بناى هزار قصر در بهشت است .(526)

17. نماز شب هفدهم :

دو ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، هفتاد و يك مرتبه سوره توحيد خوانده و بعد از نماز، هفتاد مرتبه استغفار مى گردد.(527)

18. نماز شب هجدهم :

ده ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، پنج مرتبه سوره توحيد ذكر مى گردد.(528)

19. نماز شب نوزدهم :

دو ركعت مى باشد و بعد از حمد، پنج مرتبه آيه قل اللهم مالك الملك (529) قرائت مى شود. از ثواب هاى اين نماز، خارج شدن والدين مى باشد از آتش ، اگر در آتش باشند.(530)

20. نماز شب بيستم :

چهار ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، پانزده مرتبه سوره نصر خوانده مى شود. رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: كسى كه اين نماز را بخواند قسم را آنچنان كسى كه مرا بر حق به پيغمبرى مبعوث كرد! خارج نمى شود از دنيا تا مرا در خواب ببيند و مى بيند جايگاه خود را در بهشت و باكرام البررة محشور مى شود.(531)

21. نماز شب بيست و يكم :

هشت ركعت مى باشد و در هر ركعت بعد از حمد، سوره توحيد و معوذتين (ناس و فلق ) يك مرتبه ذكر مى گردد.(532)

22. نماز شب بيست و دوم :

دو ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، سوره كافرون و توحيد، پانزده مرتبه خوانده مى شود.(533)

23. نماز شب بيست و سوم :

سى ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، يك مرتبه سوره زلزلت قرائت مى شود.

24. نماز شب بيست و چهارم :

دو ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره نصر خوانده مى شود.

25. نماز شب بيست و پنجم :

ده ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، يك مرتبه سوره تكاثر خوانده مى شود. ثواب اين نماز، ثواب هفتاد پيغمبر است . (534)

26. نماز شب بيست و ششم :

ده ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه آيه آمن الرسول قرائت مى گردد. خداوند به اين شخص در روز قيامت ، شش نور عطا مى كند.(535)

27. نماز شب بيست و هفتم :

دو ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره اعلى را خوانده مى شود.(536)

28. نماز شب بيست و هشتم :

چهار ركعت مى باشد و در هر ركعت بعد از حمد، يك مرتبه سوره توحيد، ناس و فلق قرائت مى شود.(537)

29. نماز شب بيست و نهم :

ده ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره تكاثر، ده مرتبه معوذتين (ناس و فلق ) و ده مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود. از ثواب اين نماز، گذشتن از صراط مثل برق است .

30. نماز شب سى ام :

دو ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره اعلى خوانده و بعد از سلام ، صد مرتبه صلوات فرستاده مى شود. رسول خدا صل الله عليه و آله فرمود: قسم به آنچنان كسى كه مرا به حق به پيغمبرى مبعوث كرد! به درستى كه بلند مى كند خدا براى او هزار هزار (يك ميليون ) شهر در جنت النعيم و اگر جمع شوند اهل آسمانها و زمين كه ثوابش را شمارش كنند، نتوانند و بر مى آورد براى او هزار حاجت . (538)

نمازهاى ماه مبارك رمضان

فضيلت ماه مبارك رمضان :

رمضان ماه خدا، ماه اسلام و تسليم ، طهارت و پاكيزگى ، آزمايش و تصفيه ناخالصيها و ماه قيام براى خداست . (539)

اعمال ماه رمضان فراوان است . يكى از اعمال اين ماه نماز است . از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه هزار ركعت نماز در تمام ماه مبارك رمضان وارد شده است . (540)

1. نماز شب اول ماه رمضان :

دو ركعت است ؛ در هر ركعت ، حمد و سوره انعام خوانده مى شود.(541)

2. نماز اول ماه :

دو ركعت است كه كيفيت آن در ماه رجب بيان شد.(542)

3. نماز هر شب ماه رمضان :

دو ركعت مى باشد كه در هر ركعت آن ؛ پس از حمد، سه مرتبه سوره توحيد خوانده و بعد از سلام گفته مى شود: سبحان من هو حفيظ لايفعل ، سبحان من هو رحيم لايعجل ، سبحان من هو قائم لايسهو سبحان من هو دائم لايلهو پس از آن تسبيحات چهارگانه ، هفت مرتبه خوانده مى شود: سبحان اللّه و الحمدلله و لا اله الا اللّه اللّه اكبر و سپس گفته مى شود: سبحانك سبحانك سبحانك يا عظيم غفرلى الذنب العظيم . پس ده مرتبه بر پيغمبر صل الله عليه و آله و آل محمد صل الله عليه و آله صلوات فرستاده مى شود.

ثواب اين نماز، آمرزش هفتاد هزار گناه است . (543)

4. نماز روز اول ماه :

دو ركعت است ؛ در ركعت اول ، سوره حمد و فتح و در ركعت دوم ، سوره حمد و يك سوره دلخواه خوانده مى شود.(544)

5. نماز شب هاى قدر:

دو ركعت مى باشد، مانند نماز صبح . با اين تفاوت كه در هر ركعت ، بعد از حمد، هفت مرتبه سوره توحيد قرائت و پس از سلام نماز، هفتاد مرتبه ذكر مى شود: استغفر اللّه و اتوب اليه .(545)

6. نماز ديگر شب هاى قدر:

صد ركعت است و مى توان به جاى اين صد ركعت ، شش روز از نمازهاى قضاى خود را به جا آورد؛ به اين ترتيب كه از ظهر روز اول شروع نموده و در عشاى روز ششم ختم كرد.(546)

7. هزار ركعت در تمام شب هاى ماه رمضان :

به اين نحو كه از شب اول تا شب بيستم ، در هر شب بيست ركعت (ده تا دو ركعت مثل نماز صبح ) هر دو ركعت به يك سلام . از شب بيست و يكم تا آخر ماه هر شب سى ركعت به همان روش خوانده شود. همچنين در هر يك از شب هاى احياء (نوزدهم ، بيست و يكم و بيست و سوم ) صد ركعت به ترتيب مذكور به جا آورده شود.(547)



نمازهاى شب هاى ماه رمضان

تمام اين نمازها دو ركعت ، دو ركعت ، خوانده مى شوند.

1. نماز شب اول :

چهار ركعت است و در هر ركعت يك مرتبه حمد و پانزده مرتبه سوره توحيد خوانده شود.(548)

2. نماز روز اول :

دو ركعت مى باشد كه در ركعت اول ، سوره حمد و فتح و در ركعت دوم ، سوره حمد و سوره اى دلخواه قرائت مى شود.(549)

3. نماز شب دوم :

چهار ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، بيست مرتبه سوره قدر خوانده مى شود.(550)

4. نماز شب سوم :

دو ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، پنجاه مرتبه سوره توحيد ذكر مى شود.

5. نماز شب چهارم :

هشت ركعت است ؛ كه در هر ركعتى بعد از حمد، بيست مرتبه سوره قدر خوانده مى شود.

6. نماز شب پنجم :

دو ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، پنجاه مرتبه سوره توحيد خوانده و بعد از سلام صد مرتبه صلوات فرستاده مى شود.

7. نماز شب ششم :

چهار ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، سوره تبارك قرائت مى گردد.

8. نماز شب هفتم :

چهار ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، سيزده مرتبه سوره قدر قرائت مى شود.

9. نماز شب هشتم :

چهار ركعت مى باشد و در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره توحيد خوانده و بعد از نماز هزار مرتبه سبحان اللّه گفته مى شود.

10. نماز شب نهم :

شش ركعت است و بين نماز مغرب و عشا خوانده مى شود. در هر ركعت بعد از حمد، هفت مرتبه آية الكرسى قرائت و بعد از نماز، پنجاه مرتبه صلوات فرستاده مى شود.(551)

11. نماز شب دهم :

بيست ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، سى مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود.(552)

12. نماز شب يازدهم :

دو ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، بيست مرتبه سوره كوثر قرائت مى گردد.

13. نماز شب دوازدهم :

هشت ركعت مى باشد كه در هر ركعت بعد از حمد، سى مرتبه سوره قدر ذكر مى شود.(553)

14. نماز شب سيزدهم :

چهار ركعت مى باشد و در هر ركعت بعد از حمد، بيست و پنج مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود. ثواب اين نماز، عبور از صراط مثل برق است . (554)

15. نماز شب چهاردهم :

شش ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، سى مرتبه سوره زلزلت قرائت مى گردد. حضرت على عليه السلام فرمود: هر كس اين نماز را بخواند، خداى تعالى جان كندن و سؤ ال منكر و نكير را براى او آسان گرداند.(555)

16. نماز شب پانزدهم :

چهار ركعت است ؛ در دو ركعت اول بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحيد و در دو ركعت دوم ، بعد از حمد، پنجاه مرتبه توحيد خوانده مى شود.(556)

17. نماز شب شانزدهم :

دوازده ركعت است كه در هر ركعت بعد از حمد، دوازده مرتبه سوره تكاثر قرائت مى شود.(557)

18. نماز شب هفدهم :

دو ركعت مى باشد؛ در ركعت اول بعد از حمد، يك مرتبه سوره توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحيد خوانده و بعد از سلام صد مرتبه لا اله الا اللّه گفته مى شود. ثواب اين نماز، هزار هزار (يك ميليون ) حج و هزار جهاد است .

19. نماز شب هجدهم :

چهار ركعت است كه در هر ركعت بعد از حمد، بيست و پنج مرتبه سوره كوثر خوانده مى شود.(558)

20. نماز شب نوزدهم :

پنجاه ركعت مى باشد كه در هر ركعت بعد از حمد، پنجاه مرتبه سوره زلزلت قرائت مى شود. (بنا به قولى يك مرتبه خوانده مى شود).(559)

21. نماز شب بيستم :

هشت ركعت مى باشد؛ در هر ركعت بعد از حمد، سوره اى دلخواه يك مرتبه خوانده مى شود.

22. نماز شب بيست و يكم :

مثل شب بيستم عمل مى شود.(560)

23. نماز شب بيست و دوم :

مانند شب بيستم است . (561)

24. نماز شب بيست و سوم :

همانند شب بيستم مى باشد.(562)

25. نماز شب بيست و چهارم :

مانند نماز شب بيستم مى باشد.(563)

26. نماز شب بيست و پنجم :

هشت ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود.

27. نماز شب بيست و ششم :

هشت ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد يك سوره دلخواه قرائت مى گردد.(564)

28. نماز شب بيست و هفتم :

چهار ركعت مى باشد كه در هر ركعت بعد از حمد، سوره تبارك و در صورت عدم حفظ اين سوره ، بيست و پنج مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود.(565)

29. نماز شب بيست و هشتم :

شش ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه آية الكرسى و ده مرتبه سوره كوثر و ده مرتبه سوره توحيد خوانده و صلوات فرستاده مى شود. (بنابر قولى صد مرتبه صلوات فرستاده مى شود). (566)

30. نماز شب بيست و نهم :

دو ركعت است كه در هر ركعت بعد از حمد، بيست مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود.(567)

31. نماز شب سى ام :

دوازده ركعت مى باشد و در هر ركعت بعد از حمد، بيست مرتبه سوره توحيد قرائت و بعد از سلام ، صد مرتبه صلوات فرستاده مى شود.(568)

32. نماز شب آخر رمضان :

ده ركعت مى باشد؛ در هر ركعت ، حمد يك مرتبه و سوره توحيد ده مرتبه خوانده و در ركوع و سجود ده مرتبه گفته مى شود: سبحان اللّه و الحمدلله و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر . بعد از هر دو ركعت ، تشهد قرائت و سلام داده مى شود. بعد از فارغ شدن از تمام ده ركعت و سلام دادن ، هزار مرتبه استغفار كرده سر به سجده گذارده و گفته مى شود: يا حى يا قيوم يا ذالجلال و الاكرام يا رحمن الدنيا و الاخرة و رحيمهما يا اءرحم الراحمين يا اله الاولين و الاخرين اغفر لنا ذنوبنا و تقبل منا صلوتنا و صيامنا و قيامنا . (569)

نماز ماه شوال

نماز اول اين ماه (شب عيد فطر) از شب هاى پر بركت و پر فضيلت است و كمتر از شب قدر نيست . (570) اعمالى نيز دارد كه ان شاءاللّه در ادامه خواهد رسيد.

اما نمازهاى اين ماه :

1. نماز شب اول :

دو ركعت است ؛ در ركعت اول بعد از حمد، هزار مرتبه توحيد و در ركعت دوم ، يك مرتبه توحيد خوانده و بعد از سلام نماز سر به سجده گذاشته و صد مرتبه گفته مى شود: اتوب الى اللّه (به سوى خدا باز مى گردم ) و سپس مى خواند.

نماز ماه ذى القعده

ذى القعده از ماههاى حرام است و اين ماه به اجابت دعا معروف است . (571)

نمازهاى اين ماه عبارتند از:

1. نماز روز يكشنبه ماه ذى القعده

از انس ابن مالك روايت شده كه رسول خدا صل الله عليه و آله روز يكشنبه در ماه ذى القعده فرمود: مردم ! كدام يك از شما مى خواهيد توبه كند؟ گفتيم : يا رسول اللّه ما، همه مى خواهيم توبه كنيم . پس فرمود: غسل كنيد و وضو گرفته چهار ركعت نماز بخوانيد؛ در هر ركعت ، حمد يك مرتبه و سوره توحيد را سه مرتبه و سوره ناس و فلق هر كدام را يك مرتبه بخوانيد. پس ‍ بعد از نماز، هفتاد مرتبه بگوييد: استغفر اللّه ربى و اتوب اليه و ختم كنيد به لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم پس بگوييد: يا عزيز يا غفار اغفرلى ذنوبى و ذنوب جميع المؤ منين و المؤ منات فانه لا يغفر الذنوب الا انت . سپس فرمود: نيست از امت من بنده اى كه اين عمل را به جا آورد، مگر اين كه ندا شود به او از آسمان : اى بنده خدا عمل را از سر بگير كه توبه تو قبول شد و گناهانت آمرزيده شد... و با ايمان بميرد و دلش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانى گردد و والدينش از او راضى شوند و مغفرت شامل والدين او، و به ذريه او گردد و توسعه رزق پيدا كند و ملك الموت در وقت مردن با او مدارا كند و به آسانى جان او بيرون شود.(572)

2. نماز روز بيست و پنجم ذى القعده :

دو ركعت است و در وقت چاشت خوانده مى شود؛ در هر ركعت بعد از حمد، پنج مرتبه سوره والشمس و ضحى خوانده و بعد از نماز سلام گفته مى شود: لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم پس دعا كرده و مى خوانند: يا مقيل العثرات اءقلنى عثرتى يا مجيب الدعوات اءجب دعوتى يا سامع الاءصوات اسمع صوتى و ارحمنى و تجاوز عن سيئاتى يا ذاالجلال و الاكرام يا اءرحم الراحمين . (573)

نمازهاى ماه ذى الحجة

1. نماز ده شب اول :

دهه اول اين ماه بسى فضيلت و شرافت دارد. دهه اول اين ماه بسيار با ارزش است ، تا آنجا كه رسول خدا صل الله عليه و آله فرموده اند: روزهاى پاكتر از اين دهه ، نزد خداوند نيست . (574)

كيفيت نماز ده شب اول اين است كه در هر شب از دهه اول ، مابين نماز مغرب و عشا دو ركعت نماز به جا مى آورند. در هر ركعت پس از حمد، سوره توحيد و سپس آيه : و و واعدنا موسى ثلاثين ليلة و اتممناها بعشر فتم ميقات ربه اءربعين ليلة و قال موسى لاخيه هارون اخلفنى فى قومى و اءصلح و لا تتبع سبيل المفسدين .

(ما به موسى ، سى شب مهلت داديم و ده شب ديگر بر آن افزوديم و ديدار با خدايش چهل شب كامل گرديد. موسى به هارون برادرش گفت : جانشين من در قبيله ام باش ، آرامش را برقرار ساز و پيروى از راه بدكاران مكن ) (575) را مى خوانند تا شريك ثواب حاجيان گردند، بدون اينكه از ثواب آنان چيزى كاسته شود.

2. نماز حضرت فاطمه عليهاالسلام در روز اول ذى الحجه :

چهار ركعت مى باشد و به دو سلام ، مانند نماز اميرالمومنين عليه السلام كه در هر ركعت ، حمد يك مرتبه و توحيد پنجاه مرتبه خوانده و بعد از سلام ، تسبيح آن حضرت را ذكر مى كنند و مى گويند: سبحان ذى العز الشامخ المنيف سبحان ذى الجلال البانخ العظيم سبحان ذى الملك الفاخر القديم سبحان من يرى اثر النملة فى الصفا سبحان من يرى وقع الطير فى الهواء سبحان من هو هكذا و لا هكذا غيره . (576)

3. نماز روز اول ذى الحجه :

دو ركعت است و نيم ساعت پيش از زوال ؛ حمد يك مرتبه و هر يك از توحيد و آية الكرسى و قدر را ده مرتبه قرائت مى كنند.(577)

4. نماز روز عرفه (روز نهم ):

چون وقت زوال شد، زير آسمان برود و نماز ظهر و عصر را با ركوع و سجود نيكو به عمل آورد؛ چون فارغ شود دو ركعت نماز بخواند و ركعت اول بعد از حمد، سوره توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد، سوره كافرون بخواند. سپس به گناهان خويش اقرار و اعتراف كند و آنگاه بگويد: سبحان الذى فى السماء.... (578)

5. نماز روز دهم (عيد قربان ):

مثل نماز عيد فطر است . همچنين مستحب است كه در نماز عيد قربان ، قرائت را بلند خوانده (579) و بر زمين سجده كنند.(580)

6. نماز شب هجدهم (شب عيد غدير):

سيد در اقبال دوازده ركعت نماز به يك سلام ، به كيفيتى مخصوص براى اين شب با دعايى نقل كرده است . (581)

7. نماز روز هجدهم (عيد غدير):

دو ركعت است و بعد از نماز به سجده برود و صد مرتبه شكرا لله بگويد؛ سپس سر برداشته و اين دعا را بخواند: اللهم انى اسئلك ....(582)

8. نماز روز هجدهم :

دو ركعت است و نيم ساعت پيش از زوال (ظهر)؛ در هر ركعت ، يك مرتبه حمد و ده مرتبه توحيد، آية الكرسى و قدر خوانده مى شود.

ثواب اين نماز صد هزار حج و صد هزار عمره و برآورده شدن حوائج دنيا و آخرت است . (583)

9. نماز روز بيست و پنجم (روز مباهله ):

دو ركعت و مانند نماز صبح مى باشد. بعد از آن بايد هفتاد بار استغفار نمود.

10. نماز روز آخر ماه :

دو ركعت است ؛ در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه توحيد و آية الكرسى خوانده و بعد از سلام نماز گفته مى شود: اللهم ما عملت هذه السنة من عمل نهيتنى عنه و لم ترضه و نسيته و لم تنسه و دعوتنى الى التوبة بعد اجترائى عليك اللهم فانى استغفرك منه فاغفرلى و عملت من عمل يقربنى اليك فاقبله منى و لا تقطع رجائى منك يا كريم . (584)

نمازهاى ماه محرم

محرم ماه غصه و اندوه اهل بيت و ماه اقامه تعزيه و مجالس سوگ ، به خاطر بزرگداشت ياد اباعبداللّه الحسين عليه السلام و يارانش است . ماه آشنا شدن به روح مذهب و مرام حسين عليه السلام و پى بردن به دعوتهاى آموزنده قرآن و مكتب تشيع و تربيت روح ملت با روش و طريقت سرور آزادگان است . از امام رضا عليه السلام روايت است كه چون ماه محرم داخل مى شد، كسى پدرم را خندان نمى ديد.(585)

1. نماز شب اول :

از رسول اكرم صل الله عليه و آله روايت شده است : كسى كه در شب اول ماه محرم ، دو ركعت نماز بخواند و در هر ركعت بعد از حمد، يازده مرتبه سوره توحيد را خوانده و آن روز را روزه بدارد، موجب امنيت است و گويا تمام سال بر كار نيك مداومت داشته است . (586)

2. نماز روز اول :

از امام رضا عليه السلام منقول است كه حضرت رسول صل الله عليه و آله روز اول ماه محرم ، دو ركعت نماز مى كرد و چون فارغ مى شد دستها را بلند مى كرد و اين دعا را سه بار مى خواند: اللهم انت الا له القديم و هذه سنة جديدة فاسئلك فيها العصمة من الشيطان و القوة على هذه النفس الامارة بالسوء .

(بارالها تو خدايى ! قديم و جاودانى و اين سال ، سال نو است . از تو مى خواهم كه از شيطان مصون بمانم و بر نفس اماره چيره گردم ).(587)

3. نماز شب دهم :

اين شب ، نمازهاى بسيار با فضيلتى دارد از آن جمله : چهار ركعت است و در هر ركعت بعد از حمد، پنجاه بار سوره اخلاص خوانده شود و پس از پايان نماز، هفتاد مرتبه بگويد: سبحان اللّه و الحمد لله و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر و لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم . (588)

4. نماز ديگر شب دهم :

چهار ركعت است و در آخر شب خوانده مى شود. در هر ركعت بعد از حمد، آية الكرسى ، توحيد، فلق و ناس را ده مرتبه و بعد از سلام نيز صد مرتبه توحيد را بخواند.(589)

5. نماز ديگر شب دهم :

صد ركعت نماز است ؛ در هر ركعت ، يك مرتبه حمد و سه مرتبه توحيد خوانده و بعد از نماز نيز ذكر خدا بسيار بگويد و صلوات بسيار بفرستد.(590)

نمازهاى ماه صفر

نماز روز سوم صفر:

دو ركعت مى باشد كه در ركعت اول بعد از حمد، سوره فتح خوانده و در ركعت دوم بعد از حمد، توحيد و بعد از سلام صد مرتبه صلوات بفرستد و صد مرتبه بگويد: اللهم العن آل ابى سفيان و صد مرتبه استغفار كرده و سپس حاجت خود را بخواهد.(591)

نمازهاى ماه ربيع الاول

1. نماز روز دوازدهم :

دو ركعت است ؛ در ركعت اول بعد از حمد، سه مرتبه سوره كافرون و در ركعت دوم بعد از حمد، سه مرتبه سوره توحيد بخواند.(592)

2. نماز روز هفدهم :

دو ركعت است كه در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره قدر و در مرتبه سوره توحيد بخواند و بعد از سلام در مصلاى خود (محلى كه نماز مى خواند) بنشيند و اين دعا را بخواند: اللهم انت حى لا تموت ....(593)

نمازهاى ماه جمادى الآخر

نماز در هر وقت از ماه :

سيد بن طاووس نقل كرده است كه در اين ماه در هر وقت كه خواهد چهار ركعت نماز بخواند، يعنى به دو سلام . در ركعت اول بعد از حمد، يك مرتبه آية الكرسى و بيست و پنج مرتبه سوره قدر بخواند و در ركعت دوم بعد از حمد، يك مرتبه سوره تكاثر و بيست و پنج مرتبه سوره توحيد و در ركعت سوم بعد از حمد، يك مرتبه سوره كافرون و بيست و پنج مرتبه سوره فلق بخواند و در ركعت چهارم بعد از حمد، يك مرتبه سوره نصر و بيست و پنج مرتبه ناس قرائت كند و بعد از سلام ، هفتاد مرتبه بگويد: سبحان اللّه و الحمد لله و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر . هفتاد مرتبه نيز صلوات بفرستد. پس سه مرتبه بگويد: يا حى يا قيوم يا ذالجلال و الاكرام يا اللّه يا رحمن يا رحيم يا ارحم الراحمين .

سپس هر حاجت كه دارد از حق تعالى طلب نمايد. هر كس چنين كند خدا خودش را و مالش را و زنان و فرزندان او را و دين و دنياى او را تا سه سال ديگر حفظ كند و اگر در اين سال بميرد بر شهادت بميرد يعنى ثواب شهيدان را داشته باشد.(594)

پاورقي



484- بحارالانوار، ج 97، ص 133.

485- المصباح المنير، ص 46.

486- مفاتيح الجنان ، ص 273.

487- مفاتيح الجنان ، ص 274.

488- همان ، ص 286.

489- بحارالانوار، ج 98، ص 396.

490- مفاتيح الجنان ، ص 286.

491- مفاتيح الجنان ، ص 293.

492- همان ، ص 287.

493- اقبال ، ص 627.

494- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 227.

495- همان ، ص 227.

496- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 227.

497- همان .

498- مفاتيح الجنان ، ص 294.

499- وسايل الشيعه ، ج 5، ص 227.

500- مفاتيح الجنان ، ص 295.

501- همان ، ص 296.

502- وسائل شيعه ، ج 5، ص 228.

503- همان .

504- همان .

505- همان .

506- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 228.

507- همان .

508- همان .

509- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 228.

510- همان .

511- همان .

512- مفاتيح الجنان ، ص 313.

513- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 229.

514- همان .

515- مفاتيح الجنان ، ص 318.

516- همان ، ص 320.

517- اقبال ، ص 638.

518- وسائل شيعه ، ج 5، ص 234.

519- همان .

520- همان .

521- همان .

522- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 234.

523- همان .

524- همان ، ص 235.

525- همان ، ص 235.

526- همان .

527- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 235.

528- همان .

529- آل عمران /26.

530- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 235.

531- همان .

532- همان .

533- همان .

534- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 235.

535- همان .

536- همان ، ص 236.

537- همان .

538- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 236.

539- صحيفه سجاديه ، دعاى 44.

540- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 184.

541- مفاتيح الجنان ، ص 446.

542- مفاتيح الجنان ، ص 452

543- مفاتيح الجنان ، ص 373.

544- همان ، ص 452.

545- مصباح المنير، ص 393.

546- همان ، ص 394.

547- مصباح المنير، ص 328.

548- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 184.

549- مفاتيح الجنان ، ص 220.

550- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 186.

551- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 186.

552- همان .

553- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 187.

554- همان .

555- همان ، ص 188.

556- همان .

557- همان .

558- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 188.

559- همان .

560- همان .

561- همان .

562- همان .

563- همان .

564- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 188.

565- همان .

566- همان ، ص 189.

567- همان .

568- همان .

569- مفاتيح الجنان ، ص 484.

570- المصباح المنير، ص 421.

571- همان ، ص 130.

572- مفاتيح الجنان ، ص 504.

573- همان .

574- تقويم عبادى ، ص 105.

575- المصباح المنير، ص 436.

576- مفاتيح الجنان ، ص 514.

577- همان ، ص 515.

578- همان ، ص 527.

579- توضيح المسائل ، م 1521.

580- همان ، م 1525.

581- مفاتيح الجنان ، ص 562.

582- همان ، ص 564.

583- همان ، ص 568.

584- مفاتيح الجنان ، ص 582.

585- نمازهاى مستحبى ، ص 137.

586- اقبال ، ص 553.

587- بحارالانوار، ج 98، ص 334.

588- وسائل الشيعه ، ج 5، ص 495.

589- مفاتيح الجنان ، ص 585.

590- همان .

591- بحارالانوار، ج 98، ص 348.

592- مفاتيح الجنان ، ص 598.

593- همان ، ص 599.

594- مفاتيح الجنان ، ص 607.