بازگشت

اطاعت خداوند سبب نجات مؤ منين است




(75) ((يا مَنْ طاعَتُهُ نَجاةٌ لِلْمُطيعينَ!)).

((اى كسى كه اطاعتش مايه نجات اطاعت كنندگان است !)).

در بحث ((عبادات )) بيان شد كه ((طاعت )) يكى از لوازم ((عبوديت )) است . علت هم آن است كه در بندگى و عبوديت ، ((مملوكيّت )) وجود دارد؛ يعنى كسى كه ديگرى را عبادت مى كند و بندگى او را قبول نموده است در واقع خود را ((مال )) او و او را ((مالك )) خود قرار داده است . و به عبارت ديگر، خود را در ((اختيار)) معبود قرار داده است ، در چنين وضعيتى ، اطاعت و فرمانبرى از معبود، امرى حتمى خواهد بود.

حال ((اطاعت )) را مى توان چنين تعريف نمود:((مطابقت عمل با خواست شخص ‍ اطاعت شده )).

بنابراين ، اطاعت مربوط به اعمال است و در عمل ، اطاعت معنا پيدا مى كند، در نتيجه مقدار اطاعت بستگى به درجه عبوديت و بندگى دارد، هر مقدار كه بندگى انسان بيشتر باشد، به همان نسبت اطاعت او هم بيشتر خواهد شد.

O ((يا مَنْ طاعَتُهُ نَجاةٌ لِلْمُطيعينَ!)).

((اى كسى كه فرمانبريش ، نجات فرمانبران است !)).

در جمله فوق ، نتيجه اطاعت از خداوند متعال بيان شده است كه همانا ((نجات )) باشد. و ((نجات )) هم در مقابل ((هلاكت )) است ، بنابراين ، عدم اطاعت از بارى تعالى موجب هلاكت است . به بيان ديگر، چنين مى توان گفت : دنيايى كه انسان در آن قرار گرفته است ، دنياى هلاكت است كه تمام راههاى آن به نيستى و نابودى انسان منتهى مى شود و تنها يك راه هست كه انسان را از اين هلاكت عظمى نجات مى بخشد و آن ((فرمانبردارى و اطاعت از خداوند متعال است )).

خداوندمتعال درقرآن كريم اطاعت از خود و رسولش را رستگارى بزرگ مى شمرد:

(... وَمَنْ يُطِعِ اللّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوزاً عَظيماً ).(110)

((و هر كس كه اطاعت خداوند و رسولش را بنمايد، به رستگارى عظيمى دست يافته است )).

پاورقي



110- احزاب /71.