بازگشت

تشبّه به كفّار




اى ايـشان به دليل منطقى و يا علمى براى مسلمانان ثابت شده باشد، و به عبارت ديگر تـشـبـّه بـه كـفـّار ايـن اسـت كـه مـسـلمـان كـارى را كـه كـفـّار انـجـام مـى دهـنـد بـه دليـل اظـهـار شـبـاهت به آنها انجام دهد يا ديگران اين گونه برداشت كنند كه او مى خواهد خود را شبيه كفّار نشان دهد.

در روايتى از امام صادق عليه السلام آمده است كه فرمود:

(اِنَّهُ اَوْحـَى اللّهُ اِلى نـَبِّىٍ مـِنْ اَنـْبـِيـائِهِ قـُلْ لِلْمُؤْمِنينَ: لا تَلْبِسُوا لِباسَ اَعْدائى وَ لا تـَطـْعـَمـُوا مـَطـاعـِمَ اَعـْدائى وَ لا تـَسْلُكُوا مَسالِكَ اَعْدائى فَتَكُونُوا اَعْدائى كَما هُمْ اَعْدائى) (51)

خـداوند متعال به پيامبرى از پيامبرانش وحى فرستاد كه به مؤ منان بگو لباس دشمنان مـرا نـپـوشيد و غذاهاى ايشان را نخورند و روشهاى آنها را در پيش نگيرند كه ـ اگر چنين كنند ـ دشمن من مى شوند چنانكه آنها دشمنان من هستند.

تـشـبـّه بـه كفار در نوع لباس و كيفيت پوشيدن آن در صورتى كه اين نوع يا اين كيفيت ازمختصات آنان باشد حرام است .

تـشـبـّه بـه كفار در نوع غذا خوردن ، انواع غذاها و كيفيت آن در صورتى كه اين غذا يا اين كيفيت از مختصات آنان باشد حرام است .

تشبّه به كفّار در آداب معاشرت و نحوه اصلاح سر و صورت و بطور كلى در هر آنچه از مختصات آنها به شمار مى رود و درعرف به آن تشبّه به كفّار گفته مى شود، حرام است .

پاورقي



51ـ وسائل الشيعه ، ج 3، ص 279.