بازگشت

مقدمه مؤلف


بسم الله الرحمن الرحيم



الحمد للّه رب العالمين، والصلاة والسلام على محمد و آله الطاهرين.



گذشته ها كه مردم مسلمان همگى روزه مى گرفتند، به بركت روزه ماه مبارك رمضان و انجام ديگر وظائف دينى از سلامتى و مزاجى سالمتر برخوردار بودند.



در آن دورانها در ماه رمضان هرچه در كوچه ها و خيابانها قدم مى زدى يك مورد هم نمى يافتى كه آشكارا روزه خوارى شود، حتّى مسافرين و مسافرخانه ها رعايت احترام ماه مبارك رمضان را داشتند.



در منازل كه اهل خانه ها روزه دار، و شبها را به عبادت مى گذراندند، قرآن مى خواندند، به ادعيه و اذكار مى پرداختند، و گاهى نمازها را به هم مى پيوستند.



يكنوع توجّه به درگاه الهى، رياضت نفس، تهذيب روح، تقويت اجتماع، و نظافت دستگاههاى بدن، اينها و صدها خاصيت ديگر، همه در اثر روزه و از فوائد روزه ماه مبارك رمضان است.



ولى متأسّفانه از آن هنگام كه كفّار و اجانب وارد بلاد اسلامى شدند اوضاع دگرگون شد:



از آن پس، ديگر چه بسيار روزه خواران بدون عذر ديده شده، چه بسيار قهوه خانه ها كه با عذر و بى عذر حرمت ماه مبارك رمضان را شكستند؟



و چه بسيار رواج يافت جلوه هاى بى دينى كه مخالف شئون ماه مبارك رمضان است، و اين بى حرمتيها و تظاهر نامشروع در سرتاسر ممالك اسلامى سايه انداخت.



به دنبال اين تجاوزات و پرده دريها بود كه عقب افتادگى و انحطاط مسلمين شروع شد، بيماريهاى گوناگون، تفرقه پراكندگى و در كنج عزلت و فقر افتادن.



اينها نمونه هائى بود از نتايج پيروى كفّار و رهاساختن شعائر و دستورات حيات بخش اسلامى.



آيا وقت آن نرسيده كه به سوى اسلام و احكام آن باز گرديم؟ تا ببينيم آيا گم كرده خود را باز خواهيم يافت يا نه؟



اين جزوه چهارمين شماره از (سلسله فرائض اسلامى) است، كه در آن احكام روزه ماه مبارك رمضان به طرزى ساده و مختصر، بيان شده است تا نوجوانان عزيز ما از آن استفاده كنند، و مقدارى بيشتر با معارف اسلامى آشنا شوند.



خداوند همگان را يارى فرموده، توفيق عطا نمايد كه موجبات رضايتش را فراهم سازيم.



كربلاء المقدّسة ـ رمضان1380 هـ



محمد بن المهدى