بازگشت

فضيلت تلاوت سوره


در حديثى از پيغمبر اكرم (ص ) مى خوانيم : ((هركس سوره مجادله را تلاوت كند(و در آن بينديشد و به كار بندد) در قيامت در زمره حزب اللّه خواهد بود)).
هـمـچـنـين در حديث ديگرى از امام صادق (ع ) مى خوانيم : ((هركس سوره حديد و مجادله را در نـمـازهـاى فـريـضـه بخواند و آن را ادامه دهد, خداوند هرگز او رادر تمام طول زندگى عذاب نمى كند, و در خود و خانواده اش هرگز بدى نمى بيند, ونيز گرفتار فقر و بدحالى نمى شود)).
تـنـاسـب محتواى اين سوره ها با پاداشهاى فوق روشن است , و اين خود نشان مى دهد كه هدف از تلاوت پياده كردن محتواى آن در زندگى است نه تلاوتى خالى از انديشه و عمل .
به نام خداوند بخشنده بخشايشگر.
آيـه ـ شـان نـزول : نـقل كرده اند كه : زنى از طايفه انصار به نام ((خوله )) كه از طايفه ((خزرج )) و هـمـسـرش ((اوس بـن صـامت )) بود در يك ماجرا مورد خشم شوهرش قرارگرفت , و او كه مرد تـنـدخـويـى بـود تصميم بر جدائى از او گرفت , و گفت : ((انت على كظهر امى S( تو نسبت به من همچون مادر من هستى !)).
و اين در حقيقت نوعى از طلاق در زمان جاهليت بود اما طلاقى بود كه نه قابل بازگشت بود و نه زن آزاد مـى شـد كه بتواند همسرى براى خود برگزيند, و اين بدترين حالتى بود كه براى يك زن شوهردار ممكن بود رخ دهد.
چيزى نگذشت كه مرد پشيمان شد.
زن خـدمـت رسـول خـدا(ص ) آمـد و مـاجرا را چنين نقل كرد: اى رسول خدا!همسرم ((اوس بن صامت )) زمانى مرا به زوجيت خود برگزيد كه جوان بودم وصاحب جمال و مال و ثروت و فاميل , امـوال مـن را مـصرف كرد, حالا ((ظهار)) كرده وپشيمان شده , آيا راهى هست كه ما به زندگى سابق بازگرديم ؟!.
پيامبر(ص ) فرمود: تو بر او حرام شده اى !.
زن پـى درپـى اصـرار و الـحـاح مى كرد, سرانجام رو به درگاه خدا آورد و عرض كرد: ((خداوندا! بيچارگى و نياز و شدت حالم را به تو شكايت مى كنم , خداوندا!فرمانى بر پيامبرت نازل كن و اين مشكل را بگشا)).
در ايـنـجـا حال وحى به پيامبر(ص ) دست داد, و چهار آيه آغاز اين سوره بر اونازل شد كه راه حل مشكل ((ظهار)) را به روشنى نشان مى دهد.