بازگشت

گروه: احكام شرعي
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:احكام شرعي
موضوع فرعي:احكام شرعي
سؤال:آيا درست است كه در اسلام بعضي روزها و ساعات براي انعقاد نطفه، سَعْد و بعضي ديگر نحس اند يا اصلاً مقاربت در آن اشكال دارد؟ آيا از نظر اسلام زن و مرد مي توانند از نظر جنسي براي يكديگر همه وجودشان را در اختيار هم قرار دهند؟


جواب:

يكي از خصوصيت هاي مهم دين اسلام، توجه و اهتمام به جزئيات امور زندگي است كه يكي از آن ها احكام ازدواج و توابع آن است. نكته مورد سوال، در زمرة مواردي است كه دربارة آن مطالب فراواني وجود دارد كه بعضي را دانشمندان روزگار ما به مدد علم تجربي و مشاهده و آزمايش اثبات كرده اند.

در بعضي از ايام و حالات، مقاربت حرام است و در بعضي از حالات و زمان ها كراهت دارد. سؤال از نحس و سعد بيشتر مربوط به مواردي است كه كراهت دارند. اين موارد را مرحوم امام (ره) در جلد دوم تحرير الوسيله و در ابتداي باب نكاح آورده اند. ايشان مي فرمايند: هم خوابي در شب خسوف ماه و روز كسوف خورشيد و روزي كه بادهاي زرد و سرخ در آن وزيدن گرفته يا زلزله آمده، مكروه است. اين زمان ها را نيز به آن ها اضافه كرده است.

ـ هنگام غروب آفتاب تا وقتي كه شفق ناپذير نشده است.

ـ بعد از طلوع فجر صادق تا دميدن آفتاب.

ـ در شب هايي كه ماه در محاق است.

ـ در اولين شب هر ماه به جز شب اوّل مبارك رمضان.

ـ در شب هاي پانزدهم هر ماه.

ـ در شب چهارشنبه.

ـ شب هاي عيد قربان و فطر.

در مقابل آن ها، همخوابي در شب هاي دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه و جمعه مستحب است. نيز در روزهاي پنج شنبه هنگام ظهر و روز جمعه بعد از عصر.

غير از اين موارد، بعضي اعمال، برخي مكان ها و بعضي حالت ها در هنگام جماع مستحب و يا مكروه شمرده شده اند كه چون از مورد سؤال خارج است، به آن ها نميپردازيم.

پاسخ سؤال دوّم: منظور سؤال را به واسطة ابهامي كه داشت، درست درك نكرديم. اگر منظورتان درهنگام ارضاي يكديگر است، پاسخ مثبت است. به همين خاطر زن حق ندارد وقتي شوهرش از او تقاضايي دارد، آن را رد كند. شوهر هم نبايد با بي ميلي و خستگي و فقط براي رفع تكليف به اين امور مبادرت ورزد، در عين حال نبايد از نظر زناشويي به گونه اي باشد كه موجب آزار يا آسيب و ضرر زدن به طرف مقابل شود. در صورت ضرر و آسيب رساندن، گناه بوده و بعضاً كفاره دارد.