بازگشت

گروه: احكام شرعي
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:احكام شرعي
موضوع فرعي:احكام شرعي
سؤال:در ازدواج هيچ دختري امروزه حاضر نمي شود با پدر و مادر انسان به طور مشترك زندگي كند.بنابراين انسان به ناچار از پدر و مادرش جدا مي شود و بعد از مستقل شدن امكان خدمت به آنها بسيار كم مي شود.آيا شرع راهي معين كرده است ؟ مجبور ساختن زن به زندگي مشترك با پدر و مادر چه حكمي دارد؟


جواب:

در اسلام تاكيد زيادي نسبت به تكريم پدر و مادر شده است . احترام گذاشتن به پدر و مادر منافاتي ندارد با اين كه انسان مجرد باشد يا متأهل با آنها به طور مشترك زندگي كند يا مستقل . تشكيل زندگي مشترك درجهت تكامل روحي و جسمي انسان صورت مي گيرد و انسان با ازدواج هم دين خود راكامل مي كند و هم سعه وجودي پيدا مي كند. ازدواج اگر با شناخت و درك صحيح از مفهوم خانواده و جايگاه پدر و مادر و همسر صورت گيرد, مي تواند كانون خانواده را گرم تر كند و محبت ها را بيشتر كند و قلب ها رابه همديگر نزديك تر كند.

محبت به پدر و مادر صرفاً به زندگي مشترك با آنها نيست , بلكه انسان ممكن است از لحاظ زندگي با آنها جداباشد, ولي آنها را مورد محبت و اكرام قرار دهد. چه بسا فرزنداني كه با پدر و مادر به طور مشترك زندگي كنند واحرام و محبت مناسبي بين آنان وجود نداشته باشد.

ازدواج و تشكيل خانواده بر اساس انتخاب مونس و همدم براي همه عمر صورت مي گيرد مرد مسلمان زماني مي تواند زندگي موفقي داشته باشد كه بتواند هم به پدر و مادر محبت كن و هم به همسر محبت كند. شما در مقام رجحان همسر يا پدر و مادر نباشيد كه اين موجب تزلزل كانون خانواده مي شود بلكه سعي كنيد به ياري خدا زندگي بادوام و سعادتمندانه اي داشته باشيد كه در آن هم احترام پدر و مادر محفوظ باشد و هم به همسر احترام گذاشته شود.