بازگشت

گروه: احكام شرعي
 
 
مرکز پاسخگو:مركز تحقيقات سپاه
موضوع اصلي:احكام شرعي
موضوع فرعي:احكام شرعي
سؤال:لطفاً مرا راهنمايي كنيد:

شوهرم در ماه مبارك رمضان فقط نماز ميخواند (كه قبلاً همين نماز را هم نميخواند). از هر راهي كه ميدانستم براي نماز خواندن او اقدام كردم ولي نتيجه نداده و حدود يك سال است كه ديگر چيزي به او نميگويم. ولي خيلي برايم سخت است كه با او در زير يك سقف زندگي كنم. همه اخلاقهاي خوب را دارد الّا همين يكي. بچه هم دارم؛ حالا سحري و افطاري خوردن او را ميبينم ولي نميدانم راست ميگويد يا نه. البته خانوادهاش هم همين طور هستند.

آيا ميتوانم براي آيندهاش اميدوار باشم كه اهل نماز و روزه شود و فرد مؤمني بشود؟ چه كنم كه در اين راه موفق باشم؟




جواب:

در پاسخ سؤالتان تذكر چند نكته را لازم ميدانيم:

1- شكي نيست كه انسانها غالباً در هر مرحلهاي كه قرار گيرند، امكان هدايت آنان وجود دارد و هيچ گاه نبايد از تكليف الهي مبني بر ارشاد و هدايت گمراهان كوتاهي نمود و از هدايتشان مأيوس گشت. چه بسيار انسانهايي كه در تمامي عمرشان گمراه بوده ولي در اواخر عمر توبه نموده و انسانهاي شايستهاي شدهاند. چنان كه عكس اين نيز وجود داشته و دارد؛ افرادي كه در تمامي عمرشان انسانهاي درستي بوده، اما در پايان عمرشان كافر يا فاسق از دنيا رفتهاند.

بنابراين از هدايت يافتن شوهرتان اصلاً مأيوس نباشيد. در اين رابطه زندگي و سيره انبياي الهي در هدايت انسانها ميتواند الگوي مناسبي براي شما باشد؛ آنان عليرغم مشكلات زياد، هيچگاه از هدايت مردم مأيوس نشده و تمامي زندگيشان را وقف نجات آنان كردهاند.

2- هدايت و ضلالت از اموري است كه به قلب و روح انسان ارتباط دارد و در روايات از قلب به »حريم الهي« تعبير شده است؛ از اين رو هدايت و ضلالت نيز به مشيّت و اراده الهي بستگي خواهد داشت؛ لذا سعي كنيد در هنگام عبادت از{P - القلب حرم الله... (بحار، ج 67، ص 25) P}

{P - ... يهدي من يشاء و يضل من يشاء P}

خداوند عاجزانه بخواهيد كه قلب شوهرتان را به سمت حقايق قرآني از جمله نماز، نوراني كند. مطمئن باشيد كه خداوند در زندگيتان آرامش لازم را به شما خواهد داد.

3- با توجه به نكته مثبتي كه از شوهرتان ذكر كردهايد (خوش اخلاقي) ميتوانيد از راه تحريك عواطف، او را به سمت نماز سوق دهيد. مثلاً به او تفهيم كنيد كه مسامحه شما در نماز، سبب زجر روحي من شده و زندگي را براي من تيره ساخته است و سعي كنيد كه شوهرتان آثار اين ناراحتي روحيتان را در سيما و رفتارتان مشاهده كند.

4- نكته مهم ديگر آن كه به گفتار شوهرتان [تا زماني كه يقين صددرصد به خلاف آن نداريد] حتماً اعتماد نموده و آن را حمل بر دروغ نكنيد؛ كه اين كار، سوءظن، و از گناهان كبيره است. اگر او به صورت جدّي مدعي است كه نماز خوانده يا روزه ميگيرد، شما ادعاي او را بپذيريد و تفحّص درباره راستي گفتارش نكنيد.

5- آخرين نكته در پاسخ سؤالتان آن است كه شما ميتوانيد با عملتان - نه با حرف و سخن گفتن - تأثير فراواني در ايشان داشته باشيد. به اين معنا كه با بجا آوردن نماز در اول وقت و اهميت دادن به ديگر واجبات

الهي به خصوص رعايت حقالناس و... عشق و علاقهتان را به خداوند و مكتب الهي ابراز نموده و از اين طريق گرايش عملي او را به اسلام بيشتر كنيد. كه تأثير اين روش از ساير روشها بيشتر ميباشد.

اميد است با استمداد از خداي متعال و به كارگيري توصيههاي ياد شده، در گرايش همسرتان به سمت نماز و معارف قرآن و عترت موفق باشيد و بدانيد كه خداوند به شما در برابر صبر و استقامتي كه در هدايت او تحمل ميكنيد، اجر و پاداش فراوان خواهد داد.