[ 1] [ 2] [ 3] [ 4] [ 5] [ 6] [ 7] [ 8] [ 9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18]
بازگشت به فهرست قبلي
تعداد كل:859

رديف عنوان سؤال
  51   زني كه دو سال در ماه رمضان، يك سال به دليل شير دادن به نوزاد و سال ديگر به دليل باردار بودن نتوانسته روزه بگيرد يا روزه نگرفته است، تكليف شرعي وي را مشخص كنيد.

 
  52   مردي هستم 37 ساله. از 16 سالگي دچار زخم اثناعشر شدهام. طبق دستور پزشك و جواب آندوسكپيهاي متعدد نتوانستهام روزه بگيرم. اگر چه هر روز ماه رمضان هنگام افطار ناراحت ميشوم كه چرا نمي توانم روزه بگيرم. تا به حال به خاطر خوردن روزه مبلغي پرداخت ننمودهام .

 
  53   شخصي روزه مي گيرد، شب جنب مي شود و قبل از اذان صبح به خاطر داشتن عذر موجه قادر به حمام رفتن نيست. آيا مي تواند در طول روز غسل كند؟

 
  54   روزهاي جمعه كه دلمان مي گيرد براي اين است كه امام زمان(عج) آن هفته از دست ما ناراحت بوده و در آن هفته گناه زياد انجام داده ايم. آيا اين صحيح است؟

 
  55   در مفاتيح الجنان در مورد ثواب روزة بعضي روزها مثل روزه هفدهم ربيع الاول آمده كه خداوند ثواب روزة يكسال را براي روزه دار مينويسد. اگر كسي اين روزه را بگيرد، آيا ثواب را ميتوان به جاي روزه يكسالش حساب كند؟

 
  56   براي فرزندم كه بيمار بود، سه روزه نذر كردم، كه متاسفانه قادر به گرفتن اين سه روز نيستم. وظيفه من چيست؟

 
  57   سال گذشته دو ماه قبل از ماه رمضان سزارين شدم و حدودا چهار ماه دچار خونريزي شدم و روزه نگرفتم، بعد از بهبودي آن قدر ضعيف شدم كه هنوز قادر به گرفتن روزههايم نشدهام. اگر نتوانم روزه هايم را قضا نمايم تكليفم چيست؟

 
  58   در ايام نامزدي در حالي كه زن پردة بكارت داشته و حامله شده، از نظر آبرو حتماً بايد سقط جنين كند وگرنه مراسم عروسي به هم ميخورد. و پزشك نيز سالم بودن پردة بكارت زن را تأييد كرده و مدت حاملگي 45 روزه بوده آيا كلاً سقط جنين حرام است و هيچ قيد و شرطي ندارد؟ حالا كه انجام شده، جريمهاش چقدر است؟

 
  59   چرا موسيقي مطرب حرام است؟ آيا موسيقي هاي ديگري كه امروزه در بازار عرضه ميشود، جنبة شرعي دارد؟

 
  60   آيا شخصي كه به علّت بيماري نمي تواند اصلاً روزه بگيرد بايد كفاره بدهد؟

 
  61   به علت عدم اطلاع نسبت به انتخاب مرجع، مدتي بدون مرجع بوده و سپس از ميان مراجع، آيت الله فاضل را به جهت اين كه در بين عوام مشهور بود،انتخاب كردم تا به وظيفة خود عمل نمايم، امّا متوجه شدم انتخاب من بدونعلم نسبت به شرايط مرجعيت بوده است. با وجود چنين انتخابي به عنوان محصل به شهرستاني كه 23 كيلومتر با رسوتاي ما فاصله دارد، منتقل شدم و هر هفته به خانه باز ميگشتم و در مدت دو سال نمازم را كامل خواندم و روزه هم گرفتم. با چنين شرايطي اكنون مقام معظم رهبري را به عنوان مرجع انتخاب كرده ام. حكم نماز و روزه در آن دو سال چيست؟ اگر نماز من شكسته بوده، قضاي آن چگونه است؟ آيا فقط نمازهاي چهار ركعتي قضا شود يا تمامي نمازها؟

 
  62   فردي روزة كفاره بر ذمّة وي است و نمي تواند 31 روز را پي در پي روزه بگيرد. آيا ميتواند ابتدا 29 روز آخر از 60 روز را روزه بگيرد و بعدها كه دورة نقاهت و بيماري اش بر طرف شد، آن 31 روي پي در پي را به جا آورد؟

 
  63   آيا تجربيات زندگي ما انسان ها فقط براي خودمان و در مدت زمان معيّني صادق است و حجيت دارد يا اين كه در تمام زمان و مكان ها و شرايط به كار مي آيد؟ مثلاً دوستي با افرا ناباب كه امروزه مذموم است، ممكن است در زمان و مكاني ديگر يا در آينده ممدوح باشد! اين تجربه حكم اخلاقي خود را از دست بدهد؟

 
  64   روزة مستحبي در ماه رجب ثواب زيادي دارد. آيا كسي كه روزه قضاي واجب در ماه رجب مي گيرد، از ثواب روزه مستحبي برخوردار است؟

 
  65   كسي كه كافر نيست، ولي نماز نمي خواند و روزه و اعمال ديگر را انجام نمي دهد و امر به معروف و نهي از منكر نيز در او اثري ندارد، آيا نجس است و با او غذا خوردن حرام است؟

 
  66   بنده بعد از چند سال فهميده ام سرمه مانع نفوذ آب است. آيا نمازهاي قبلي قضا دارد؟ در صورتي كه نمي دانم چه مدّت بوده و حتي بااين حال روزه گرفته ام، حكم چيست؟

 
  67   نظر اهل سنّت در مورد مفطرات روزه چيست؟ آيا آنان با شيعيان در مفطرات روزه هم عقيده هستند؟

 
  68   يكي از مبطلات روزه فرو بردن تمامي سر در آب است. آيا اگر تمامي سر را در آب مضاف يا مايعات ديگر فرو ببريم، روزه باطل مي شود؟

 
  69   آيا هر كس نماز نخواند و يا روزه نگيرد، كافر و نجس است؟

 
  70   آيا ماليات هاي امروزه حكم همان زكات قديم را دارد؟

 
  71   اگر كسي واقعاً به امور معنوي و اعتقادي چون نماز و روزه و خدا و پيامبر و اهل بيت علاقه داشته باشد، ولي دچار وسوسه ها و مطالب ناخوشايند نسبت به خدا و ائمه شود، در صورتي كه اين گونه افكار مطابق ميل باطني او نيست، راه جلوگيري از اين گونه افكار چيست؟

 
  72   اگر كسي قادر به انجام دادن كفارة روزه نباشد و از نظر وضعيت مالي و جسمي ضعيف باشد، چگونه مي تواند اين معصيت را جبران كند و مشمول مغفرت الهي گردد؟

 
  73   اگر فردي مرجع تقليد نداشته باشد، ولي احكام را از افراد مطلع سؤال نمايد، آيا اعمالش مثل نماز و روزه قبول است؟

 
  74   در احكام آمده است كه اگر كسي سه يا چهار بار عمداً روزه خواري كند، با اجازه مجتهد جامع الشرايط ممكن است كشته بشود، يا كسي كه منكر ضروري دين شود، كافر تلقي ميشود و حكم آن قتل است. آيا اين احكام و امثال آن از جانب امامان صادر شده است؟ اگر قرار باشد روزه خواران به قتل برسند، تصور كنيد در اين زمان چه فاجعهاي ممكن است پيش آيد! آيا اين گونه احكام موجب نوعي بدنامي و خشونت چهره دين نميشود؟ كسي كه عقيده باطلي دارد، اگر تبليغ نكند باز مشمول احكام بالا قرار ميگيرد؟ اصولاً رفتار امامانعليهمالسلام و پيامبرصلي الله وعليه وآله با مخالفان فكري چگونه بود؟ آيا به زور ميتوان كسي را دين دار كرد؟

 
  75   كسي كه روزه قضا و كفاره فراوان برعهده دارد و يقين دارد به زودي نميتواند آنها را ادا كند، آيا ميتواند برخي ايام متبرك سال را روزه مستحبي بگيرد؟ كسي كه دو ماه روزه قضايي به گردن دارد، بايد در انجام قضاي آنها شصت روز سال هم روزه بگيرد؟

 
  76   اگر مكلف در شب ماه مبارك رمضان قبل از اذان صبح از خواب بيدار شود و ببيند كه محتلم گرديده است و به سبب مشكلاتي از قبيل سرد بودن آب يا حيا يا تنگي وقت غسل و تيمم نكرد، رزهاش چگونه است؟ اگر روزهاش صحيح نيست، آيا بايد كفاره بدهد؟ مقدار كفاره را ذكر كنيد.

 
  77   سند روايتي كه مي فرمايد خداوند در روز اوّل ماه رمضان يك ميليون و در هر روز همين مقدار و در آخر ماه رمضان به تعداد كلّ نفرات روزهاي قبل آزاد مي فرمايد چيست؟ مگر اين قدر آدم در روي زمين است (منهاي كفار و اهل ذمه و اهل كتاب)؟

 
  78   واژه رمضان از لحاظ لغوي و اصطلاحي به چه معنا است؟ روزه از چه زماني بر مسلمانان واجب شد؟

 
  79   فلسفة روزة مسافر چيست؟ الآن كه عصر ماشين است، آيا مي توان آن را ناديده گرفت، چون دستاويزي براي فرار از روزه مي شود؟ اگر مسافر روزه بگيرد، گناهي كرده است؟

 
  80   جواني در جنگ به شهادت رسيده و هيچ نماز و روزه انجام نداده است. پدر و مادرش نيز از دنيا رفته اند. آيا نماز و روزه اش بايد ادا شود يا اين كه هيچ مسئوليتي نداريم؟

 
  81   زن هايي كه حامله هستند يا بچه شير مي دهند، قضاي روزه هاي خود را چگونه بايد به جا آورند؟

 
  82   اگر كسي چند روز روزة واجب داشته باشد و از ماه رمضان تا ماه رمضان بعدي وقت داشته باشد و تأخير بياندازد تا بالاخره نزديك ماه رمضان آينده نيز برايش مشكل پيش آيد و نتواند قضا كند، چه بايد بكند؟

 
  83   چرا امروزه كساني را كه بيش از يك همسر دارند به چشم بد نگاه مي كنند؟

 
  84   اگر كسي چندين سال بيماري داشته و روزه براي او ضرر دارد و كفّارة آن را هم نداشته باشد، چه حكمي دارد؟

 
  85   آيا كسي كه مريض است، بايد روزه بگيرد، مادرم يك ماه بستري بود و حال كه روزه مي گيرد، گيج مي شود. ما مي گوييم روزه نگيز، او مي گويد آخر عمر بيايم روزه بخورم؟

 
  86   آيا كسي كه شك دارد يك روز، روزه قرض دارد يا بيشتر، چه بايد بكند؟

 
  87   آيا در ماه شعبان و رجب كه روزه مي گيريم، بايد سحر حتماً بيدار شويم، با اوّل شب كه نيت كنيم درست است؟

 
  88   جوان 18 سالهاي هستم كه اطمينان دارم مني از من خارج شده و به دليل ندانستن مسئله بدون انجام غسل جنابت مدتي نماز و روزهام را انجام دادهام. اين مدت نماز و روزه قضا لازم دارد؟

 
  89   اگر بعد از اذان صبح از شخص روزهدار در حال خواب مني خارج شود، در حالي كه همزمان با آن بيدار شود، تا چه مدت مهلت دارد كه غسل كند؟ غسل كردن در حمام مشكلي براي روزهاش ايجاد نميكند؟

 
  90   كسي كه روزه قضا از چند سال قبل دارد، بايد ترتيب روزههاي قضا شده را رعايت كند و نيت روز مشخصي را در قضا كردن نمايد با اين كه روزه را فقط به نيت قضا به جا آورد؟

 
  91   اگر كسي مدتي از سالهاي گذشته نماز نخواند، آيا واجب است براي قضا كردن آنها ترتيب روزهاي آن و ترتيب نمازهاي صبح و ظهر و عصر را رعايت كند؟

 
  92   فلسفه روزه در ماه مبارك رمضان از نظر قرآن چيست؟

 
  93   از نظر پزشكي روزه چه خاصيت و اثري دارد؟

 
  94   كسي كه مبطل روزه را انجام داده، ولي مسئلة شرعي را نميدانسته، روزهاش صحيح است؟

 
  95   اگر در حال روزه نزديكي و دخول انجام شود، ولي مني خارج نشود، روزه باطل مي شود؟ اگر شك كنيم كه دخول انجام شده يا نه و مقدار آن را ندانيم، تكليف روزه آن روز چيست؟

 
  96   بعد از دوران قاعدگي ممكن است لكه هاي مايع به رنگ سفيد مايل به زرد از زن خارج شود. در اين صورت آيا زن حائض محسوب مي شود و خونها حكم خون حيض را دارند؟ آيا نماز ساقط و روزه باطل مي شود؟

 
  97   آيا درست است كه در اسلام بعضي روزها و ساعات براي انعقاد نطفه، سَعْد و بعضي ديگر نحس اند يا اصلاً مقاربت در آن اشكال دارد؟ آيا از نظر اسلام زن و مرد مي توانند از نظر جنسي براي يكديگر همه وجودشان را در اختيار هم قرار دهند؟

 
  98   در يكي از شبهاي ماه مبارك رمضان نزديك اذان صبح بيدار شدم، در حالي كه جنب شده بودم و شديداً تحت فشار ادرار بودم. به دست شويي رفتم. در آن اذان صبح شروع شد. اين در صورتي بود كه نه فرصت غسل كردن داشتم و نه فرصت تيمم. در هر صورت آن روز را روزه گرفتم. آيا روزه من صحيح است؟

 
  99   در عيد فطر امسال بين مراجع در رؤيت ماه اختلاف بود. برخي از مراجع روز 29 را عيد گرفتند، در حالي كه مقلدانشان در شهرستانها با خبر نبودند و روز 30 را عيد گرفتند، با اين كه روزه گرفتن در روز عيد حرام است. حكم اين مسئله چيست؟

 
  100   اگر فردي به دليل سن كم و ندانستن مسئله، روزه ماه رمضان را ضايع كند، آيا قضاي كفاره هر دو بر او واجب ميشود (به دليل عدم آگاهي از كفاره روزه ماه رمضان)؟