بازگشت

سرنوشت دردناك قوم لوط


قـرآن , صـحنه عبرت انگيز ديگرى از سرگذشت پيامبران را بازگو مى كند وهدف آيات پيشين را تعقيب و تكميل مى نمايد, و آن سرگذشت پيامبر بزرگ خدا((لوط)) و قوم اوست .
نـخـسـت مى گويد: ((به خاطر بياوريد لوط پيامبر را هنگامى كه به قوم خودگفت : آيا شما عمل زشـت و نـنگينى انجام مى دهيد كه احدى از جهانيان تاكنون مرتكب آن نشده است )) ؟ (ولوطا اذ قال لقومه اتاتون الفاحشة ما سبقكم بها من احد من العالمين ).
(آيه ) در اين آيه گناهى را كه در آيه قبل بطور سربسته ذكر شده بود,تشريح مى كند و مى گويد: ((شما از روى شهوت به سراغ مردان مى رويد, و از زنان صرف نظر مى كنيد)) (انكم لتاتون الرجال شهوة من دون النسا).
چـه انـحرافى از اين بدتر و بالاتر كه وسيله توليد نسل را كه آميزش زن و مرد است وخداوند آن را بـطـور غـريزى در هر انسانى قرار داده , رها كنند, و سراغ ((جنس موافق ))بروند كارى كه اصولا برخلاف فطرت و ساختمان طبيعى جسم و روح انسان وغريزه تحريف نايافته اوست و در پايان آيه بـه عـنـوان تـاكيد مى گويد: ((بلكه شماجمعيت اسراف كاريد)) (بل انتم قوم مسرفون ) يعنى از حدود الهى قدم بيرون گذارده و در سنگلاخ انحراف و تجاوز از مرز فطرت سرگردان شده ايد.
(آيـه ) در ايـن آيـه اشـاره بـه جـواب لـجـوجانه و غيرمنطقى قوم لوط كرده ,مى گويد: ((از آنها هيچ گونه جوابى در برابر دعوت اين پيامبر خيرخواه و دلسوز ومصلح نداشتند جز اين كه با خشم و عـصبانيت گفتند: لوط و پيروان او را از شهرخود بيرون كنيد (گناهشان چيست ؟ گناهشان ايـن اسـت ) كه مردمى پا كند و گناه نمى كنند)) ! و نه تنها با ما هم صدا نمى شوند, بلكه مزاحم ما نيز هستند ! (وما كان جواب قومه الا ان قالوا اخرجوهم من قريتكم انهم اناس يتطهرون ).
اين احتمال نيز در تفسير جمله ((انهم اناس يتطهرون )) وجود دارد, كه قوم لوط مى خواستند اين پيامبر و پيروانش را متهم به تظاهر و رياكارى كنند.
(آيه ) با توجه به آنچه در سه آيه فوق بيان شد, هر داور منصفى مى تواندحكم محكوميت چنين قوم و ملتى را صادر كند.
لذا در اين آيه خداوند مى فرمايد: ((چون كار به اينجا رسيد ما لوط و پيروان واقعى و خاندانش را كه پاكدامن بودند, نجات بخشيديم جز همسرش كه او را درميان قوم تبهكار رها ساختيم )) زيرا او هم از نظر عقيده و آيين و مذهب با آنان هماهنگ بود (فانجيناه واهله الا امراته كانت من الغابرين ).
(آيـه ) در ايـن آيـه اشـاره بـسـيـار كـوتاه و پرمعنى به مجازات شديد ووحشتناك اين قوم كرده , مى گويد: ((ما بارانى بر آنها فرستاديم )) اما چه بارانى ؟!بارانى از سنگ كه آنها را در هم مى كوبيد و نابود مى كرد (وامطرنا عليهم مطرا).
((اكنون تماشا كن ببين سرانجام كار مجرمان به كجا كشيد)) (فانظر كيف كان عاقبة المجرمين ).
گـرچه روى سخن در اينجا به پيامبر است اما پيداست كه هدف عبرت گرفتن همه افراد با ايمان مى باشد.