بازگشت

گروه: احكام شرعي
 
 
مرکز پاسخگو:مؤسسه پيوند با امام
موضوع اصلي:احكام شرعي
موضوع فرعي:احكام شرعي
سؤال:در صورتي كه در ماه رمضان با نگاه كردن به چند حرام انسان جنب شود، حكم نماز و روزه هاي او چيست؟ و در صورت اشتباه بودن بايد چه كند و چه وظايفي دارد؟


جواب:



در پرسش از سؤالات فقهي بهتر آنست مرجع تقليد خويش را معرفي نماييد و اگر تا حالا مرجع انتخاب ننموده ايد هر چه سريعتر مطابق با آنچه در رساله ها آمده براي خود مرجع انتخاب نماييد.

در مورد پرسش اولتان بايد عرض كنم از مبطلات روزه استمناء است، يعني با طلب و اراده قصد خروج مني را نمودن، كه بصورتهاي مختلفي حكم استمناء را پيدا مي كند كه در يكي از آنها با چشم و نگاههاي حرام يا حتي تخيل نمودن است كه اگر تعمداً به قصد خروج مني صورت پذيرد از موارد استمناء و حرام است و اگر منجر به خروج مني هم بشود غسل بر آن واجب مي شود. و اگر خداي ناكرده در حين روزه باشد روزه اش باطل و بايد قضا و كفاره بجا بياورد، و كفاره اش كفاره جمع نام دارد يعني به ازاء هر روزه اينچنيني بايد 60 روز، روزه و نيز اطعام 60 فقير نمايد. و نمازهايي كه در حال جنابت خوانده بايد قضا نمايد.

البته مراجع معظم تقليد در اين رابطه تبصره اي را بيان داشتند كه اگر اين نگاههاي حرام بدون قصد خروج مني باشد و تنها براي شهوت طلبي باشد و نيز عادتاً هم بر اثر اين نگاهها جنب نمي شد روزه را باطل نمي كند بلكه بايد غسل نمايد و استغفار از گناه انجام شود.

در مورد قسمت دوم سؤالتان كه حالت اشتباه را مطرح نموده ايد فكر مي كنم حالت اشتباه و خلاف از توضيحات بالا معلوم است و اگر اصلاً جنابتي صورت نگرفته باشد با شرايطي كه براي آن ذكر كرده اند (جهندگي و حالت شهوت داشتن با رخوت بدن و سستي) غسلي هم واجب نمي شود و نماز و روزه صحيح است.