بازگشت

گروه: احكام شرعي
 
 
مرکز پاسخگو:مؤسسه پيوند با امام
موضوع اصلي:احكام شرعي
موضوع فرعي:احكام شرعي
سؤال:امروزه در روشهاي جديد بارور كردن خانواده هاي نازا از تزريق اسپرم فرد نامحرم به زن استفاده مي شود آيا اين روش شرعي مي باشد؟ در صورت شرعي بودن يا نبودن دليل خود را بنويسيد؟


جواب:



حضرت آيت الله خامنه اي:

عمل مذكور اگر مستلزم ارتكاب مقدمات حرام از قبيل لمس و نظر حرام نباشد و مأمون و مصون از هر گونه مفسده اي باشد في نفسه منعي ندارد ولي در عين حال بهتر است از بچه دار شدن از اين طريق تا ممكن است خودداري نمايد.

حضرت آيت الله فاضل لنكراني:

جايز نيست ولي اگر انجام دادند، حكم مادر و فرزندي بر آنها مترتب مي شود.

حضرت آيت الله بهجت:

اين عمل في نفسه مانع ندارد ولي بايد از لمس و نظر حرام اجتناب شود و فرزند ملحق به مرد و صاحب نطفه است و احتياط نسبت به صاحب رحم مراعات شود.

حضرت آيت الله گلپايگاني:

اگر مقصود انعقاد نطفه مرد اجنبي و زن اجنبيه است جايز نيست، و اگر مقصود اين است كه نطفه زن و نطفه شوهرش پس از انعقاد به رحم زن ديگر منتقل نمايد در صورتي كه انجام اين عمل مستلزم فعل حرامي نباشد حكم به جواز خصوصاً در صورتي كه زن مادر استعداد نگهداري جنين را نداشته باشد بعيد نيست.

حضرت آيت الله مكارم شيرازي:

جايز نيست.

حضرت آيت الله تبريزي:

جايز نيست نطفه مرد اجنبي در رحم زن اجنبيه قرار گيرد ولي اگر اين كار شد اين زني كه نطفه غير در رحم او واقع شده است مادر بچه است و لكن شوهر او پدر اين بچه نيست و اين بچه از اين شوهر ارث نمي برد و پدر اين بچه صاحب نطفه است.



منابع و مآخذ:

برگرفته از كتاب: مسائل جديد از ديدگاه علما و مراجع تقليد، ج2، سيد محسن محمودي.