بازگشت

گروه: احكام شرعي
 
 
مرکز پاسخگو:مؤسسه پيوند با امام
موضوع اصلي:احكام شرعي
موضوع فرعي:احكام شرعي
سؤال:مگر نه اين كه همه افراد نظامي اين مملكت جان خود را در كف خويش قرار داده براي پاسداري از مرزهاي اين مرز و بوم تلاش ميكنند پس چرا بايد حقوق دريافتي يك فرد سپاهي تقريباً دو برابر يك فرد ارتشي با همان درجه باشد؟ مگر نه اينكه پشتوانة اصلي نظامي اين مملكت ارتش مي باشد چرا بايد اين تبعيض وجود داشته باشد البته خيلي ها ميگويند واضح است به خاطر اين كه رهبر خودش را يك بسيجي مي داند معلو م است كه آنها را بيشتر حمايت خواهد كرد. خواهشمندم اين شبهه را دقيقاً پاسخ بدهيد از شما خواهش دارم اين را به فراموشي نگذاريد امري كه امروزه در مملكت ما كاملاً عادي شده است.


جواب:



ما نيز همانند شما قبول داريم كه در سيستم و نظام پرداخت حقوق و مزايا به كاركنان دولت تفاوت هاي زيادي وجود دارد كه نوعي تبعيض و دوگانگي و بيعدالتي است و البته در سالهاي گذشته تلاش هايي شده و قدمهايي برداشته شده تا نظام پرداخت حقوق هماهنگ شود ولي هنوز مشكلات وجود دارد وكماكان اين بيعدالتي ها و تبعيض ها مشاهده مي شود ولي سعي و تلاش مجموعه دولت و نظام بر اين است كه اين مشكل را حل كنند و تفاوت ها را كم و معقول كنند.

نكتهاي كه در باب دريافت حقوق لازم است به آن توجه شود شرايط متفاوت افراد و نوع كاري هاي انجام شده است. به ندرت مي توان دو فرد را با شرايط كاملاً مساوي در دو سازمان جدا گانه پيدا كرد تا بعد قضاوت كنيم كه چرا حقوق آنان با هم فرق دارد. درست است كه تفاوت حقوقي در سازمان ها وجود دارد ولي تفاوت در افراد و مدرك تحصيلي، سنوات قبلي درجه و رتبه و جايگاه شغلي همه اينها در دريافت حقوق مطرح است. همچنين موقعيت و محل جغرافيايي خدمت. بسياري از افرادي كه ما به ظاهر خودمان را با آنان مقايسه مي كنيم در واقع با ما تفاوت هايي دارند كه ما از آن تفاوت ها خبر نداريم لذا تصورمان اين است كه بايد مثل هم باشيم ولي چنين نيست. خيلي از افراد به دليل جسارتهايي كه دارند در جايگاهاي مختلف شغلي و مسئوليتي قرار مي گيرند كه اين جايگاها به افزايش حقوق آنان كمك ميكند و بسياري از افراد يا از روي راحت طلبي يا به دليل ناتواني مديريتي و يا نداشتن روحيه مديريت و يا فراهم نشدن زمينه بروز توانايي و يا عدم شجاعت و ترسو بودن موقعيت شغلي بالايي پيدا نمي كنند لذا حقوق آنان متفاوت است.

شما برادر عزيز! براي مقايسه حقوق و مقايسه حقوق و تشخيص تفاوت آنها در دو فرد سپاهي و ارتشي كه خودت مطرح كردهاي مشابه و مثل هم از جهات مختلف بايد پيدا كني و مقايسه كني. ضمن اين شرايط را خدمتي در دو سازمان را نيز بايد مقايسه كني. امكانات و خدمات جانبي و حق مأموريت و مسكن سازماني و ...نيز بايد مد نظر قرار گيرد. و نيز محل خدمت و...

همه اين موارد در تعيين ميزان حقوق نقش دارد. با اين وجود مواردي هم پيدا مي شود كه تبعيض به وجود مي آيد و بخشي از آن قابل قبول است و بخشي از آن قابل قبول نيست. و البته بايد از طريق مطالبات افراد و انعكاس آن پيگيري بشود تا اين تفاوت ها تقليل پيدا كند. تنها توقع داشتن از ردههاي بالا كار ساز نيست بلكه در تمام سطوح بايد مطالبات دنبال شود و شما مي توانيد با پيدا كردن دو نمونه در دو سازمان به مقايسه بپردازي و در روزنامهها نيز منعكس كني و ديگران نيز ... اگر چنين مطالباتي تعقيب شود در بهبود وضعيت و تعادل نسبي و عدالتگونه بسيار نقش خواهد داشت.

موفق باشيد.